Коронавирусот не cтивнува, денеска со нов pekорд на нови случаи од коронавирусот за овој месец

 Breaking News

Коронавирусот не cтивнува, денеска со нов pekорд на нови случаи од коронавирусот за овој месец

Коронавирусот не cтивнува, денеска со нов pekорд на нови случаи од коронавирусот за овој месец
March 02
17:38 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3.144 тестирања, а регистрирани се 726 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 367 -Прилеп 53 -Куманово 34 -Неготино 29 -Кавадарци 26-Битола 25 -Охрид 23 -Крива Паланка 21 -Велес 18 -Тетово 17.

Гевгелија 14 -Гостивар 12 -Кочани 10 -Штип и Струга по 9 -Пробиштип 8 -Демир Капија 7 -Струмица, Берово, Крушево, Кратово и Демир Хисар по 5.

Кичево 4 -Свети Николе и Ресен по 3-Делчево, Виница, Валандово и Богданци по 2 -Македонски Брод 1.

Поч ин ти се 7 лица, по 2 пац иенти од Скопје (77г,74г) и Кичево (71г, 51г) , и по 1 паци ент од Битола (72г), Неготино (67г) и Кавадарци (64г).

Шест пац иенти се поч ина и во болн ички услови, еден пац иент во дома шни ус лови.

Регистрирани се 368 оздр авени паци енти од:

Скопје 154 -Прилеп 61 -Охрид 25-Битола 17 -Велес и Струга по 14 -Куманово 12-Тетово и Гевгелија по 9 -Штип 7.

Гостивар и Струмица по 6 -Делчево 5-Дебар 4 -Кочани, Кичево, Ресен и Радовиш по 3 -Крива Паланка.

Пробиштип, Кратово и Валандово по 2 -Неготино, Крушево, Свети Николе, Богданци и Дојран по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 526.870 тестирања на Ков ид-19.

Вкупната бројка на К ВИД-дијагностицира ни лица во нашата земја од почетокот на епиде ијата изнесува 103.746, бројката на озд равени пацие нти е 91.875, на поч ин ти е 3.151, а бројот на активни случаи изнесува 8.720.

Related Articles