Коронавирусот не запира, повторно голема бројка, ова се градовите со нови случаи регистрирани денеска

 Breaking News

Коронавирусот не запира, повторно голема бројка, ова се градовите со нови случаи регистрирани денеска

Коронавирусот не запира, повторно голема бројка, ова се градовите со нови случаи регистрирани денеска
September 05
19:01 2021

Kaко што јавуваат здравствените власти денеска, во последните 24 часа се направени 5.416 тестирањe, а регистрирани се 459 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје – 235• Штип – 30• Тетово -26• Куманово и Струмица – по 19.

Дебар – 13• Гостивар, Охрид и Кичево – по 12• Велес и Свети Николе – по 10.

Битола и Прилеп – по 9• Крива Паланка и Струга – по 7• Радовиш – 5.

Кавадарци и Кочани – по 4• Богданци – 3• Виница, Гевгелија.

Кратово и Ресен – по 2• Берово, Делчево, Македонски Брод, Неготино и Пехчево – по 1.

Пријавени се 21 по ина то лице: 6 лица од Скопје (94г, 77г, 75г, 75г, 73г, 65г,), по 3 лица од Тетово (81г, 66г, 64г).

Гостивар (84г, 67г, 59г) и Струмица (67г, 58г, 49г) , 2 лица од Кичево (67г, 67г) и по едно лице од Куманово (63г), Прилеп (69г), Битола (81г) и Неготино (69г).

Пријавените лица се по и на ти во болн ички услови.

Регистрирани сe 368 оздра вени паци енти од:

Скопје – 136• Гостивар – 49• Куманово и Кичево – по 34• Кавадарци – 20.

Штип -18• Прилеп, Кочани и Свети Николе – по 10• Битола и Велес – по 8.

Радовиш – 7• Гевгелија и Кратово- по 5• Пробиштип – 4• Македонски Брод – 3• Ресен и Делчево – по 2• Струмица, Неготино и Демир Хисар – по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 1.188.356 тестирање на Ковид-19.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 180.045.

бројката на оздр авени пацие нти е 158.809, на по ин ат и е 6.065, а бројот на активни случаи изнесува 15.171.

Related Articles