Коронавирусот не запира, нова троцифрена бројка на нови случаи во земјава, ова се градовите

 Breaking News

Коронавирусот не запира, нова троцифрена бројка на нови случаи во земјава, ова се градовите

Коронавирусот не запира, нова троцифрена бројка на нови случаи во земјава, ова се градовите
February 10
21:45 2021

Како што денес јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 2445 тестирања, а регистрирани се 389 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 140 -Прилеп 34 -Кавадарци 33 -Куманово 21 -Велес 20 -Охрид 15-

Делчево 14 -Битола 13 -Тетово 12 -Струмица 12 -Неготино 11 -Штип 10 –

Гевгелија 8 -Гостивар 6 -Берово 6 -Свети Николе 4 -Крива Паланка 4 -Кратово 4 -Струга 3 -Кочани 3 -Ресен 3 -Виница 2 -Демир Капија 2 –

Дојран 2 -Кичево 1 -Дебар 1 -Радовиш 1 -Пробиштип 1-Македонски Брод 1 -Богданци 1 -Крушево 1

Поч ин ти се 4 лица, по еден па циент од Куманово (73г), Кавадарци (65г), Пробиштип (87г) и Виница (83г).

Три паци енти се по и нати во болни чки услови и еден е поч ин т во домашни услови.

Регистрирани се 998 оздра вени пац иенти од:

Скопје 620-Куманово 36 -Тетово 35 -Охрид 33 -Струмица 28 -Кавадарци 25 -Велес 25 -Гостивар 25 -Битола 18 -Ресен 16 -Дебар 16 –

Делчево 15 -Штип 15 -Прилеп 13 -Гевгелија 13 -Неготино 8 -Струга 8 -Кичево 8 -Пробиштип 5 -Македонска Каменица 5 -Кратово и Богданци 4-

Крива Паланка 3 -Виница 3-Крушево 3 -Пехчево 3 -Кочани 2-Демир Капија 2 -Радовиш 2 -Валандово 2 -Берово 1-Свети Николе 1 -Македонски Брод 1

Досега во земјата се направени вкупно 476.725 тестирања на Ков ид-19.

Вкупната бројка на К ОВ ИД-дијагности цирани лица во нашата земја од почетокот на епи демијата изнесува 95.736, бројката на оздр авени пацие нти е 86.844, на по и нати е 2.959, а бројот на активни случаи изнесува 5.933.

Related Articles