Кинеска фирма ќе гради хотел и спомен парк во спомен на Тито на местото од поранешното политичко училиште

 Breaking News

Кинеска фирма ќе гради хотел и спомен парк во спомен на Тито на местото од поранешното политичко училиште

Кинеска фирма ќе гради хотел и спомен парк во спомен на Тито на местото од поранешното политичко училиште
June 14
19:40 2019

Хрватската влада, објектот на поранешното политичко училиште, родното место на Јосип Броз Тито, го продаде на кинеска фирма за недвижности за 14.09 милиони куни. Кинеската фирма планирала на местото на политичното училиште да направи хотел, но и да направи спомен парк посветен на Јосип Броз. Во одлуката на Владата се наведува дека купувачот ќе склучи договор за купопродажба врз основа на кој купувачот ќе се заложи за плаќање на куповната цена во рок од 30 дена од денот на неговото склучување, помалку за износот од 598.000 куни платен во корист на државниот буџет во име на гаранцијата во постапката за доставување понуди.

Related Articles