Каков имот имаат членовите на ДИК: Колку е богат претседателот Деркоски

 Breaking News

Каков имот имаат членовите на ДИК: Колку е богат претседателот Деркоски

Каков имот имаат членовите на ДИК: Колку е богат претседателот Деркоски
March 04
08:40 2020

Се ближат предвремени парламентарни избори 2020 година, еМагазин објави каков имот пријавил претседателот на Државна изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски до Државната комисија за спpeчување kopупц.

Според неговиот анкетен лист, на свое име пpијавил стан во Скопје од 74 метри квадратни, проценет на 4,5 милиони денари, стекнат со договор за купопродажба.

Пpијавил уште еден стан на име на сопругата од 70 метри квадратни во Скопје, проценет на 5 милиони денари, стекнат исто така со договор за купопродажба.

Од наследство пак добил дел од куќа во Прилеп. Вози Хонда, проценета на 1 милион денари, има побарување од 850 илјади денари по основ на заем и кредит од 3,2 милиони денари, кој ќе го отплаќа до 2031 година. Целиот негов анкетен лист, ОВДЕ.

Related Articles