Илјадници камиони чекаат накај Ваидхаус, македонец сними видео од огромната колона

 Breaking News

Илјадници камиони чекаат накај Ваидхаус, македонец сними видео од огромната колона

Илјадници камиони чекаат накај Ваидхаус, македонец сними видео од огромната колона
February 17
21:31 2021

Пред неколку часови, македонски камионџија објави видео каде се гледа огромна колона на камиони кои што чекаат ред.

Како што се вели во видеото, колоната е на Германско – Чешката граница, каде германските власти вршат контроли врз сите превозници.

Во коментари како во видеото, така и на социјалните мрежи се вели дека се бараат тестови за коронавирусот од сите кои сакаат да влезат во Германија.

Одредени шофери сакаат и да штрајкуваат поради ова мерка на Меркел, а штрајкот на шоферите да трае и до 10 дена, се вели во коментарите на социјалните мрежи.

Со зборовите: Колеги кој оде накај Ваидхаус нека гледа шо го чека, снимано е на 17.02.2021 во 17ч20м. е објавен видео записот од колоната која чека.

Видео линк ако сакате да го гледате видеото со огромната колона на камиони, каде во коментари се пишува дека е нешто поголема од 15 километри, ТУКА.

Related Articles