За последните 24 часа регистрирани се 204 нови случаи на коронавирусот во Република Хрватска

 Breaking News

За последните 24 часа регистрирани се 204 нови случаи на коронавирусот во Република Хрватска

За последните 24 часа регистрирани се 204 нови случаи на коронавирусот во Република Хрватска
September 08
17:13 2020

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа регистрирани се 204 нови случаи со коронавирусот во Хрватска, со што бројот на активни случаи во земјата во моментов изнесува 2.529 лица.

Како што јавуваат медиумите, меѓу нив, 303 пациенти се наоѓаат во болница, од кои 23 се на апа рати за диш ење.

Од 25 февруари 2020 година, кога беше регистриран првиот случај на коронавирусот во Хрватска, до денес се евидентирани вкупно 12.285 лица позитивни со новиот коронавирус, а 9.553 оздравеле.

Во моментов 8.608 лица се наоѓаат во самои олација. До денес се тестирани вкупно 196.966 лица, од кои 3.813 во последните 24 часа.

Related Articles