Западна Македонија ја стpece земjoтpec

 Breaking News

Западна Македонија ја стpece земjoтpec

Западна Македонија ја стpece земjoтpec
January 26
19:22 2021

Како што јавуваат регионалните медиуми, 3емјотpec со интензитет од 3,8 степени според Рихтеровата скала, попладнево ги возн емири жителите на пристанишниот град Драч и Лач.

Со послаб интензитет е почувствуван и во западниот дел на Македонија.

Епицентарот на земјотресот беше во местото Шетај на брегот на Јадранско Море, на 28 километри северно од Драч и 20 километри југозападно од Лач, на длабочина од два клометра.

Ова подрачје е сеизмичко и беше најпогодено од ка тастр офалниот земјотрес со интензитет од 6,4 степени на 26 ноември 2019 година, kaде илјадн ици лу ѓе останаа без своие домови, а предзвиканата шт ета беше процената на повеќе од 1,2 милјарди евра.

На 20 овој месец беше регистрран земјотрес со интензитет од 4,4 степени со епицентар во Подградец на 145 километри југозападно од Скопје.

а беше почувствуван во југозападните делови на нашата држава со интензитет од три до четири степени според Европската макросеизмичка скала, а вчера со епцентар во Корча со интензитет од 3,1 степен. ИзворПрес24.

Related Articles