Заев со нова цел: Покачување на платите до 34.000 денари во следните четири години

 Breaking News

Заев со нова цел: Покачување на платите до 34.000 денари во следните четири години

Заев со нова цел: Покачување на платите до 34.000 денари во следните четири години
January 21
23:22 2021

Имаме раст на просечната нето плата од 7% во ноември 2020, во однос на истиот месец 2019 година.

Според податоците на Државниот завод за статистика, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во ноември 2020 година, изнесувала 27.588 денари.

Ваквото зголемување се должи на зголемувањата на платите во наведениот период во секторите:

Дејности на здравствена и социјална заштита (11,2 %), Образование (9,5 %), Информации и комуникации (9,4%),

Земјоделство, шумарство и рибарство (8,5%), Преработувачката индустрија (7,3%), како и во други бројни дејности.

Нашата цел е граѓаните да имаат достоинствени плати и подобар животен стандард.

Владата е посветена на покачување на платите до 34.000 денари во следните четири години. – Напиша премиерот Заев на својата страница каде објави и фотографија:

Related Articles