Завршува пикот на коронавирусот во земјава, само 83 нови случаи во последните 24 часа

 Breaking News

Завршува пикот на коронавирусот во земјава, само 83 нови случаи во последните 24 часа

Завршува пикот на коронавирусот во земјава, само 83 нови случаи во последните 24 часа
December 28
18:24 2020

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 700 тестирања, а регистрирани се 83 нови случаи на ков ид-19 во:

Скопје 44 -Куманово 3 -Дебар 2 -Штип 5 -Прилеп 6-Тетово 3-Велес 4 -Битола 5 -Кавадарци 1 -Гостивар 1 -Струмица 2 -Крива Паланка 1 -Делчево 1 -Кратово 1 -Ресен 1 -Неготино 3.

По чи на и се 11 лица, двајца пац иенти од Скопје (85 и 75г.), еден паци ент од Велес (62г.), двајца од Битола (64 и 74г.), еден од Кавадарци (71г.),од Гостивар (85г.).

од ПЕ Гевгелија/ Богданци (64г), пац иент од Струмица (58г.), еден од Крива Паланка (61г.) и еден пац иент од Радовиш (70г.).

Паци ентите се поч ин ти во болн ички услови.

Денеска Институтот за јавно здр авје регистрира 419 озд равени паци енти од:

Скопје 149 -Куманово 28 -Штип 19 -Прилеп 33 -Тетово 19 -Велес 24 -Битола 21 -Охрид 1-Кавадарци 25 -Гостивар 16 -Гевгелија 5 -Струмица 20 -Крива Паланка 9 -Радовиш 3 -Кочани 5 -Пехчево 2 -Берово 6 -Валандово 11 -Виница 2 -Кратово 2 -Свети Николе 5 -Кичево 1 -Ресен 3 -Неготино 10

Досега во земјата се направени вкупно 394.329 тестирања на К овид -19.

Вкупната бројка на ко ид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 81804, бројката на оздр авени паци енти е 59650, на по инати е 2456, а бројот на активни случаи изнесува 19698.

Related Articles