Еве што најави Филипче за целосен карантин, доколку мерките не дадат резултати и не се почитуваат

 Breaking News

Еве што најави Филипче за целосен карантин, доколку мерките не дадат резултати и не се почитуваат

Еве што најави Филипче за целосен карантин, доколку мерките не дадат резултати и не се почитуваат
October 10
19:37 2020

Доkoлку не се почитуваат мерките ќе го избегнеме карантинот, но мора сите да се придржуваме до нив, рече денеска на прес конференција министерот за здравство Венко Филипче, пишува прес24.

Тој не ја исклучува можноста за целосен или делумен карантин по општините или градовите доколку мерките не се почитуваат.

Искрено верувам дека овој предложен пакет на pec триктивни мерки кои се практично клучна алка ќе даде резултат.

Следниот чекор е целосен карантин, или целозно затварање.

Ние сме сега далеку од тоа сценарио, но тоа ќе биде следниот чекор.

Ги ицрпуваме можностите, има и можност да се интервенира во јавниот превоз или во скратување на работното време во некои економски компании и угостителски објекти, но тоа се опции.

Сакаме да го избегнеме тоа.

Добро се димензионирани мерките ако се почитуваат, на тој начин ќе го избегнеме карантинот, рече денеска Филипче, ИзворПрес24.

Related Articles