Еве ги бројките на активни случаи, Скопје, Тетово, Струмица, Прилеп, Куманово, Велес, Битола, Штип, Охрид се водечки градови

 Breaking News

Еве ги бројките на активни случаи, Скопје, Тетово, Струмица, Прилеп, Куманово, Велес, Битола, Штип, Охрид се водечки градови

Еве ги бројките на активни случаи, Скопје, Тетово, Струмица, Прилеп, Куманово, Велес, Битола, Штип, Охрид се водечки градови
October 30
22:49 2020

Според здравствените власти ова се бројките на активни случаи на коронавирусот како и вкупна бројка, завршените епиде миоло шки анализи во моментов дистр ибуцијата по градови е следна:


Скопје 13174, активни 4283
Куманово 2244, активни 379
Дебар 336, активни 58
Штип 1645, активни 250
Прилеп 1290, активни 449


Тетово 2135, активни 507
Струга 819, активни 101
Велес 721, активни 335
Битола 670, активни 265
Охрид 698, активни 232


Кавадарци 490, активни 208
Гостивар 1181, активни 185
Гевгелија 370, активни 172 (18 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 55 на Богданци и 12 се странски државјани)


Струмица 876, активни 484
Крива Паланка 232, активни 83
Радовиш 230, активни 75
Крушево 27, активни 7
Кочани 706, активни 224


Пробиштип 192, активни 57
Демир Хисар 82, активни 16
Македонски Брод 104, активни 8
Пехчево 60, активни 8
Берово 209, активни 49


Валандово 102, активни 38
Виница 177, активни 67
Делчево 246, активни 115 (59 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица)
Кратово 50, активни 20
Свети Николе 481, активни 86


Кичево 551, активни 161
Ресен 244, активни 60
Неготино 146, активни 76 (18 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)

Направените 2748 теста се преку: ИЈЗ-817, ЦЈЗ Скопје-132, Авицена-522, Биотек-280, МАНУ -221, Жан Митрев (Филип Втори) -301, Систина со PCR метода -175, лабораторија Лаор –137, Судска медицина-15, ЦЈЗ Битола-81, Инфективна клиника-7, ГАК-0, Синлаб-60, лаборатории од странство-0. Досега во земјата се направени вкупно 246.105 тестирања на Ковид -19.

На Инфектив ната клин ика во изминативе 24 часа примени се 10 паци енти.

Вкупно се хоспитал изирани 158 паци енти. На кислор одна подд ршка се 113 пац иенти, нема пац енти на механ ичка вент илација.

Во болн ицата во Козле хоспитали зирани се 6 позитивни и 6 суспектни де ца на Ковид-19 и 18 возра сни пациенти, позитивни и суспе ктни на коронавирусот.

Во ГОБ „8 Септември“ има 11 приеми, а вкупно хоспита лизирани се 57 пац иенти. На респиратор се 2 пац иенти.

Во болницата во Битола се хоспит ализирани 67, а во болни цата во Штип се 51 пац иент. На инфекти вните одделенија во Тетово, Охрид, Велес, Куманово, Прилеп, Гостивар, Струмица, Струга, Кочани, Гевгелија, Дебар, Кичево и Кавадарци се хосп тализирани 315 пози тивни и сомн ителни на К ов ид-19.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидем иолошките анкети, може да има измена во дист рибуцијата по општини во Скопје)


Чаир – 216
Гази Баба – 562
Аеродром – 759
Карпош – 627
Центар – 561


Кисела Вода – 557
Ѓорче Петров – 369
Бутел – 205
Шуто Оризари – 40
Студеничани – 20


Сарај – 32
Арачиново -9
Илинден – 85
Сопиште – 37
Чучер Сандево – 23


Петровец –28
Зелениково -14
Странец – 33
Нераспределен- 106

Related Articles