Д-р Даниловски открива која е причината за големиот број на нови случаи со коронавирусот во Македонија

 Breaking News

Д-р Даниловски открива која е причината за големиот број на нови случаи со коронавирусот во Македонија

Д-р Даниловски открива која е причината за големиот број на нови случаи со коронавирусот во Македонија
June 08
15:31 2020

Даниловски вели дека основна причина е тоа што мерките рест рективни се укинаа прерано и нагло. Не знаеле дека со укинување на мерките ќе дојди до зголемен број на нови случаи.

Епидемиологот професор доктор Драган Данаиловски за Радио телевизија Србија оцени дека прераното укинување на рестрик тивните мерки доведе до високи високи бројки и втор бран, односно до еска лација на зар аза со коронавирусот.

Според Даниловски, се затаи на планот на информирањето, затоа што, смета тој, бор бата не се води само со прес-конференции.

Во продолжение, погледнете го утринското видео на РТС, каде доктор Даниловски се вклучи директно од Македонија во живо во Србија, видео:

Related Articles