Другите кај се: Утврдено е дека 3 претседатели на македонски судови не можат да го докажат потеклото на имот, вели Данева

 Breaking News

Другите кај се: Утврдено е дека 3 претседатели на македонски судови не можат да го докажат потеклото на имот, вели Данева

Другите кај се: Утврдено е дека 3 претседатели на македонски судови не можат да го докажат потеклото на имот, вели Данева
March 05
21:03 2023

HEопходна е проверка на имотот на судиите и обвинителите,

вели за Детектор професорката на Правниот факултет во Скопје, Ана Павловска Данева, пренесува Прес24.

Според неа, тоа е и здраво за самите судии кои не се огрешиле пред законот.

Во проверките кои ги направи Антикорупциска покажале дека тројца претседатели на Судови низ Македонија немаат покритие за својот имот.

Можеби не би го исклучила ветингот особено оној како за обвинителите така и за судиите од аспект на проверка на потеклото на имот.

Тоа е нужно, тоа е неопходно, тоа е здраво за самите судии, особено оние кои не се огрешиле пред законот.

Ние слушнавме дека Антикорупциска го имаше тоа ставено во својата програма дека ќе ја проверат имотната состојба на 500 судии,

успеаја само на претседатели на судови само.

Она колку што се сеќавам, и тоа во јавноста не беше многу експонирано,

мислам дека најдоа кај тројца претседатели на судовите надминување на имотот во споредба со тоа какви примања имаат.

И што направи ДКСК освен една прес конференција?“ – праша Данева во Детектор. ИзворПРес24.

Related Articles