До каде стигнавме, 1112 нови случаи на коронавирусот, ова се градовите на листата за денеска

 Breaking News

До каде стигнавме, 1112 нови случаи на коронавирусот, ова се градовите на листата за денеска

До каде стигнавме, 1112 нови случаи на коронавирусот, ова се градовите на листата за денеска
November 22
22:55 2020

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2553 тестирања, а регистрирани се 1112 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 321-Куманово 69-Дебар 10-Штип 38-Прилеп 77-Тетово 79-Струга 44-Велес 44-Битола 65-Охрид 36-Кавадарци 26-Гостивар 60-Гевгелија 19-Струмица 35-Крива Паланка 7-Радовиш 6.

Крушево 3-Кочани 44-Пробиштип 6-Демир Хисар 5-Македонски Брод 1-Пехчево 1-Берово 23-Валандово 12-Виница 11-Делчево 13-Кратово 2-Свети Николе 5-Кичево 12-Ресен 16-Неготино 22.

По чи н ати се 24 лица, четири пац иенти од Скопје (76, 62, 67 и 70г), еден од Куманово (64г), еден од Штип (87г), тројца од Прилеп (69, 45 и 79г), двајца од Тетово (41 и 65г), двајца од Велес (81 и 61г), пет пац иенти од Битола (70, 91, 48, 60 и 73г), еден од Охрид (89г), еден од Крива Паланка (47г), еден од Крушево (60г), еден од Кочани (41г), еден од Македонски Брод (40г) и еден паци ент од Виница (66г).

Сите пац иенти се п очи на т и во б олнич ки у слови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 709 оздр авени паци енти од:

Скопје 290-Куманово 30-Штип 31-Прилеп 62-Тетово 52-Струга 17-Велес 29-Битола 20-Охрид 57-Кавадарци 15-Гостивар 11-Гевгелија 6-Струмица 14-Крива Паланка 5-Радовиш 6-Крушево 1.

Кочани 18-Пробиштип 2-Демир Хисар 3-Македонски Брод 1-Пехчево 4-Берово 3-Валандово 3-Кратово 4-Свети Николе 2-Кичево 10-Ресен 5-Неготино 8.

Досега во земјата се направени вкупно 312.143 тестирања на Ко и д-19.

Вкупната бројка на ковид дијагности цирани во наш ата земја од почетокот на еп иде ми јата изнесува 54743, бројката на оздра вени паци енти е 32366, на по чи на ти е 1511, а бројот на а ктивни случаи изнесува 20866.

Related Articles