Дете од градинка во Скопје позитивно на коронавирусот, јавува Сител телевизија

 Breaking News

Дете од градинка во Скопје позитивно на коронавирусот, јавува Сител телевизија

Дете од градинка во Скопје позитивно на коронавирусот, јавува Сител телевизија
September 15
18:48 2020

Кога никој не очекува, веќе имало прв случај на дете позитивно на коронавирусот во скопска градинка, јавува Сител. Информацијата за Сител ја потврдиле и од Министерството за труд и социјална политика.

Позитивни на коронавирусот се и родителите на детето, а утрово во градинката бил направен и епиде миолошки надзор. Во домашна изо лација ќе одат сите деца кои биле во група со детето.

Владата на седница усвои Информација за повторно отворање на установите за згрижување и воспитание на деца – градинки / центри за ран детски развој за време на панд емија КО ВИ Д-19, на 9 септември 2020 година.

Оттогаш, па досега беа регистрирани 3 зап азени воспитувачки во Скопје, Битола и Свети Николе.

Related Articles