Детали: Цел голем авион, 535 нови случаи на коронавирусот, eве ја листата по градови за денес

 Breaking News

Детали: Цел голем авион, 535 нови случаи на коронавирусот, eве ја листата по градови за денес

Детали: Цел голем авион, 535 нови случаи на коронавирусот, eве ја листата по градови за денес
October 15
18:17 2020

Како што веќе јавуваат од Министерството за здравство и информираат дека во последните 24 часа се направени 2445 тестирања, а регистрирани се 535 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови низ државата:

Скопје 277-Куманово 17-Дебар 7-Штип 22-Прилеп 26-Тетово 18-Струга 8-Велес 10-Битола 13-Охрид 4-Кавадарци 4-Гостивар 5-Гевгелија 24-.

Струмица 30-Крива Паланка 2-Радовиш 6-Кочани 12-Пробиштип 3-Демир Хисар 2-Македонски Брод 1-Валандово 5-Виница 1-Делчево 1-Свети Николе 9-Кичево 15-Ресен 8-Неготино 5.

Во болнички услови поч инати се 6 лица, пацие нти од Битола (66г), Куманово (57г), Прилеп (72г), Свети Николе (69г), Велес (67г) и Неготино (55г).

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 168 оздравени паци енти од:

Скопје 68- Штип 4- Прилеп 14- Тетово 11- Струга 4- Велес 5- Битола 10- Охрид 2- Кавадарци 2- Гостивар 3- Гевгелија 5- Струмица 8- Кочани 14- Пробиштип 1- Берово 5- Виница 4- Делчево 2- Свети Николе 3- Кичево 1- Неготино 2.

Досега во земјата се направени вкупно 214.235 тестирања на Ко в ид -19.

Нема тестирања во рамките на скринингот.

Вкупната бројка на ко в ид дија гностицирани во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 22170, бројката на озд равени паци енти е 16758, на по чи нати е 815, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 4597.

Related Articles