Детали по градови, колку активни случаи на коронавирусот има во вашиот град

 Breaking News

Детали по градови, колку активни случаи на коронавирусот има во вашиот град

Детали по градови, колку активни случаи на коронавирусот има во вашиот град
October 08
18:48 2021

Како што јавуваат здравствените власти, дистрибуција по градови на активни случаи (вкупно) од коронавирусот е следнава:

Скопје 84672, Активни 5076 Куманово 11645, Активни 935 Тетово 10866, Активни 834 Прилеп 9123, Активни 279 Гостивар 7965, Активни 405.

Битола 7168, Активни 246 Велес 6355, Активни 339 Охрид 6012, Активни 300 Кавадарци 5996, Активни 182.

Штип 5830, Активни 236 Струмица 5787, Активни 232 Кичево 4003, Активни 350 Струга 3803, Активни 104.

Кочани 3328, Активни 165 Гевгелија 2450, Активни 91 Неготино 2323, Активни 29 Свети Николе 1933, Активни 108.

Ресен 1546, Активни 70 Радовиш 1542, Активни 74 Крива Паланка 1488, Активни 115 Дебар 1451, Активни 63.

Берово 1214, Активни 20 Делчево 1127, Активни 61 Виница 1051, Активни 48 Пробиштип 934, Активни 40.

Валандово 830, Активни 21 Кратово 597, Активни 61 Богданци 559, Активни 24 Крушево 529, Активни 18.

Македонски Брод 474, Активни 28 Демир Хисар 452, Активни 34 Демир Капија 411, Активни 4 Пехчево 314, Активни 4 Македонска Каменица 313, Активни 28 Дојран 140, Активни 1.

Направени се 3.791 тестирања, а регистрирани се 386 нови случаи на коронавирусот денеска и тоа во градовите:

Скопје – 205, Куманово – 25, Битола – 18, Велес и Штип – по 16, Крива Паланка – 15, Струмица – 11, Охрид – 10, Тетово и Прилеп – по 9.

Свети Николе – 8, Кичево, Кочани и Гевгелија – по 6, Валандово – 5, Кавадраци и Радовиш – по 4, Пробиштип и Кратово – по 3, Виница и Македонска Каменица – по 2, Гостивар, Богданци и Демир Хисар – по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 1.314.953 тестирања на Кронавирусот.

Вкупната бројка на КОронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 194.231 бројката на оздрав ени пац иенти е 176.807, н а поч ин ти е 6.799, а бројот на активни случаи изнесува 10.625

Related Articles