Детали: Од 2306 тестови, 438 се нови случаи на коронавирусот, во овие градови се регистрирани денеска

 Breaking News

Детали: Од 2306 тестови, 438 се нови случаи на коронавирусот, во овие градови се регистрирани денеска

Детали: Од 2306 тестови, 438 се нови случаи на коронавирусот, во овие градови се регистрирани денеска
October 16
19:24 2020

Најновите информации од Министерството за Здравство се дека во последните 24 часа се направени 2306 тестирања, а регистрирани се 438 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 200- Куманово 21- Дебар 1- Штип 17- Прилеп 13- Тетово 27- Велес 7- Битола 18- Охрид 16- Кавадарци 9- Гостивар 2- Гевгелија 10- .

Струмица 30- Крива Паланка 6- Радовиш 6- Кочани 15- Пробиштип 1- Пехчево 3- Берово 2- Валандово 3- Виница 3- Делчево 5- Кратово 1- Свети Николе 3- Кичево 9- Ресен 5- Неготино 5.

Во болнички услови поч инати се 6 лица, тројца пац иенти од Скопје (75, 89 и 68г), од Крива Паланка (62г), Струмица (64г) и пац иент од Штип (78г).

Денеска Институтот за јав но здр авје регистрира 191 оздравени паци енти од:

Скопје 85-Куманово 12-Дебар 1-Штип 9-Прилеп 7-Тетово 10-Битола 4-Кавадарци 7-Гостивар 5-Гевгелија 4-Крива Паланка 1-Радовиш 5-Кочани 21-Пробиштип 1-Берово 6-Виница 2-Делчево 1-Свети Николе 5-Кичево 2-Ресен 2-Неготино 1.

Досега во земјата се направени вкупно 216.541 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирус дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 22607, бројката на оздравени паци енти е 16949, на поч ин ати е 821, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 4837.

Related Articles