Детали: Земјотрес ја стресе државава, епицентарот во Драч, Албанија

 Breaking News

Детали: Земјотрес ја стресе државава, епицентарот во Драч, Албанија

Детали: Земјотрес ја стресе државава, епицентарот во Драч, Албанија
September 21
14:32 2019

Земјотрес попладнево ја погоди Албанија, а беше почувствуван и во западниот дел од земјава и во Скопје. Земјотресот е со епицентар во Драч, со интензитет од 5.8 степени и на длабочина од 10 километри во Јадранското Море. Земјотресот е почуствуван во Бугарија, Босна, Хрватска, Грција, Италија, Косово, Србија, Црна Гора и кај нас. Земјотресот почуствуван во цела Македонија, посебно во западниот дел, ова се деталите според earthquake страница која што е специјално направена за мерење на земјотреси.

Related Articles