Денес помал број на тестирања, само 2019, од нив 820 нови случаи на коронавирусот во земјава

 Breaking News

Денес помал број на тестирања, само 2019, од нив 820 нови случаи на коронавирусот во земјава

Денес помал број на тестирања, само 2019, од нив 820 нови случаи на коронавирусот во земјава
November 29
20:43 2020

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2019 тестирања, а регистрирани се 820 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 279 -Куманово 49 -Штип 39 -Прилеп 15 -Тетово 42 -Струга 33 -Велес 19 -Битола 58 -Охрид 24.

Кавадарци 34 -Гостивар 37 -Гевгелија 25 -Струмица 25 -Крива Паланка 6 -Радовиш 7 -Кочани 15 -Пробиштип 10 -Демир Хисар 2.

Македонски Брод 1 -Пехчево 3 -Берово 14 -Валандово 11 -Виница 6 -Делчево 15 -Кратово 3 -Свети Николе 15 -Кичево 11 -Ресен 1 -Неготино 21.

Поч ин ти се 32 лица, единаесет паци енти од Скопје (73, 68, 72, 83, 77, 78, 62, 63, 88, 55, 56г), четири од Куманово (89, 95, 63, 57г), тројца од Прилеп (65, 59, 79г), еден пац иент од Тетово (83г), еден од Велес (67г), тројца од Битола (77, 53, 62г), еден од Охрид (75г), тројца пацие нти од Гостивар (59, 76, 66г), еден од Гевгелија (74г), тројца од Струмица (57, 68, 76г) и еден пац иент од Ресен (61г).

Паци ентите се по и на ти во болн ички услови.

Денеска Институтот за јав но здр авје регистрира 895 оздравени паци енти од:

Скопје 496 -Куманово 39 -Штип 32 -Прилеп 37 -Тетово 29 -Струга 26 -Велес 26 -Битола 18 -Охрид 33 -Кавадарци 17 -Гостивар 31 -Гевгелија 8-Струмица 17 -Радовиш 3 -Крушево 4 -Кочани 13 -Пробиштип 2 -Демир Хисар 2 -Македонски Брод 3-Пехчево 3 -Берово 4 -Валандово 8 -Виница 5 -Делчево 1 -Кратово 6 -Свети Николе 8 -Кичево 8 -Ресен 7 -Неготино 9.

Досега во земјата се направени вкупно 331.105 тестирања на Ко вид -19.

Вкупната бројка на ковид дијагн остицирани во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 61543, бројката на оздравени паци енти е 38400 на по ин ати е 1731, а бројот на активни случаи изнесува 21412.

Related Articles