Денеска само во овие градови има нови случаи на коронавирусот, бројката се намалува

 Breaking News

Денеска само во овие градови има нови случаи на коронавирусот, бројката се намалува

Денеска само во овие градови има нови случаи на коронавирусот, бројката се намалува
February 22
19:10 2021

Како што денес јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 854 тестирања, а регистрирани се 129 нови случаи на коронавирусот и тоа во овие градови:

Скопје 76 -Кавадарци 19 -Неготино 9 -Прилеп 6 -Велес, Охрид и Струга по 3 -Куманово и Тетово по 2.

Битола 9 -Гостивар, Штип, Кичево, Виница, Македонски Брод и Демир Капија по 1.

Поч ин ти се 13 лица, 5 паци енти од Скопје (76г, 70г, 61г, 58г, 54г ), 2 паци енти од Кавадарци (87г, 78г ), и по еден па циент од Тетово (73г), Куманово (79г), Охрид (66г), Гевгелија (73г), Прилеп (80г) и Неготино (61г).

Од приј авените см тн ислуч аи сите се по чина и во болн ички усл ови.

Регистрирани се 342 оздра вени паци енти од:

Скопје 101 -Кавадарци 49 -Делчево 45 -Охрид и Струга по 22 -Велес 18 -Прилеп 14 -Неготино 11-Тетово 7 -Куманово 6 -Гостивар.

Демир Капија, Свети Николе и Берово по 5 -Штип 4 -Гевгелија, Радовиш и Валандово по 3 -Битола, Струмица.

Крива Паланка, Пробиштип, Демир Хисар и Богданци по 2 -Кочани и Кратово по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 503.565 тестирања на koронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 99.408, бројката на оздр авени пац иенти е 89.742, на п и ати е 3.076, а бројот на активни случаи изнесува 6.590.

Related Articles