Baжно за граѓаните кои ќе менуваат пасоши тоа да го сторат сега за да ги избегнат гужвите на лето

 Breaking News

Baжно за граѓаните кои ќе менуваат пасоши тоа да го сторат сега за да ги избегнат гужвите на лето

Baжно за граѓаните кои ќе менуваат пасоши тоа да го сторат сега за да ги избегнат гужвите на лето
January 18
16:35 2022

Упатувам апел до граѓаните уште сега да ги проверат своите патни исправи, ако имаат потреба да ги менуваат, тоа да го сторат сега, за да се избегнат летните гужви.

2021 во бројки:

Изработени лични карти – 321.216

Изработени пасоши – 346.773

За периодот 01.01.2021-31.12.2021 имаме зголемен број на барања за пасош, односно досегашниот просек по месец изнесува 18.000-24.000 барања.

МВР во континуитет изработуваше лични документи во периодот 05.07.2021 до 31.12.2021:

Пасоши – 203.442

Лични карти – 167.558

Бројките покажуваат дека капацитетите се користени до максимум, со двосменско работење и за време на викенди.

Ова на својата фејсбук страница, го напиша министерот за Внатрешни работи, Оливер Спасовски.

Related Articles