ВИДЕО: Граѓани во Јапонија живеат во стан од 8 квадрати, а плаќаат 550 евра месчна кирија

 Breaking News

ВИДЕО: Граѓани во Јапонија живеат во стан од 8 квадрати, а плаќаат 550 евра месчна кирија

ВИДЕО: Граѓани во Јапонија живеат во стан од 8 квадрати, а плаќаат 550 евра месчна кирија
September 27
21:44 2019

Во Јапонија има луѓе кои живеат во стан од само осум квадрати за кој плаќаат околу 550 евра месечно. Минијатурниот стан е поделен на спална соба, мини-кујна, бања и работен простор, а покрај сè има и простор за изведување на јога вежби. Од класичниот мебел недостига трпезариска маса со столчиња. Видео:

Related Articles