Голем пик со 934 нови случаи, коронавирусот се шири слободно низ овие градови

 Breaking News

Голем пик со 934 нови случаи, коронавирусот се шири слободно низ овие градови

Голем пик со 934 нови случаи, коронавирусот се шири слободно низ овие градови
October 30
20:39 2020

Kako што веќе јавуваат Здравствените власти, во последните 24 часа се направени 2748 тестирања, а регистрирани се 934 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 420 -Куманово 35 -Дебар 5-Штип 20 -Прилеп 61 -Тетово 58 -Струга 5 -Велес 82 -Битола 33 -Охрид 23 -Кавадарци 19 -Гостивар 18 -Гевгелија 13.

Струмица 30 -Крива Паланка 4-Радовиш 7 -Крушево 2 -Кочани 22 -Пробиштип 8 -Демир Хисар 2 -Пехчево 1 -Берово 6 -Валандово 1 -Виница 2 -Делчево 4 -Кратово 4 -Свети Николе 13-Кичево 20 -Ресен 6 -Неготино 8.

Поч ина ти се 5 лица, тројца па цие нти од Скопје (58, 68 и 75г) и двајца од Прилеп (73 и 78г).

Сите се починати во болнички услови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 454 оздра вени пац иенти од:

Скопје 273 -Куманово 15 -Штип 15 -Прилеп 16 -Тетово 21 -Струга 8 -Велес 5 -Битола 4 -Охрид 8 -Кавадарци 6 -Гостивар 11 -Гевгелија 7 -Струмица 17-Крива Паланка 2 -Радовиш 10 -Кочани 9 -Пробиштип 1 -Демир Хисар 2-Берово 4 -Валандово 2 -Свети Николе 1 -Кичево 8-Ресен 6 -Неготино 3.

Досега во земјата се направени вкупно 246.105 тестирања на К ов ид -19.

Вкупната бројка на ков ид дијагности цирани во нашата земја од почетокот на епи дем ијата изнесува 30488, бројката на оздр авени пац иенти е 20448, на п очи нат и е 982, а бројот на активни случаи изнесува 9058.

Related Articles