Во Бугарија ќе можеме да одиме од 1 мај, ова се деталите

 Breaking News

Во Бугарија ќе можеме да одиме од 1 мај, ова се деталите

Во Бугарија ќе можеме да одиме од 1 мај, ова се деталите
April 23
21:18 2021

Вчера министерот Филипче кажа дека е изготвен сертификат по насоки на ЕУ, каде со посебен код кој ќе им служи на граѓаните да патуваат во Грција откако тамошните власти ќе донесат и официјална одлука за тоа, а треба да се случи на 14 мај.

Од 1 мај, влез во Бугарија ќе биде дозволен на три начини – со потврда за вакци нација пp oтив коронавирусот, со негат ивен или антиген тест и со документ за прележана инфе кција со коронавирусот не постар од шест месеци од датумот на влез во земјата.

Тоа го изјави денеска бугарскиот министер за здравство во оставка Костадин Ангелов.

Се обидуваме да ги направиме мерките слични на нашите соседни земји и скоро истите што ЕК најверојатно ќе ги воведе за целата ЕУ на крајот на мај со задолжителна регулатива – рече главниот државен инспектор за здравство Ангел Кунчев.

Related Articles