Владата вечерва одобри набавка на 200 респираторни машини

 Breaking News

Владата вечерва одобри набавка на 200 респираторни машини

Владата вечерва одобри набавка на 200 респираторни машини
April 03
20:34 2020

Вечерва заврши 34-тата седница на Владата. На оваа седница донесени се неколку одлуки, меѓу кои одлуката за набавка на 200 респираторни машини. Нема податок кога машините ќе стигнат во државава, ниту за колку денови мерено од вечерва. За оваа интервентна набавка Министерството за здравство ќе објави јавен повик на својата веб страницата, кое ќе трае 72 часа од моментот на неговото објавување. Оценка на пристигнатите понуди ќе ја врши тричлена Комисија од редот на вработените административни службеници формирана од Министерството за здравство. Повеќе детали прочитајте на Влада.мк:

Related Articles