ВИДЕО: Први снимки од Киев, погодена нова зграда која била во близина на стар објект за производство на опрема

 Breaking News

ВИДЕО: Први снимки од Киев, погодена нова зграда која била во близина на стар објект за производство на опрема

ВИДЕО: Први снимки од Киев, погодена нова зграда која била во близина на стар објект за производство на опрема
June 26
12:37 2022

Утринава Киев го потресоа најмалку четири екck плозии.

Гpp анатирањето се случи во станбена зона во близина на центарот на градот каде избувнал по жар и извирал густ сив чад, јави агенцијата Франс прес.

Експло зиите се слушнале околу половина час по означената воздушна опасност во главниот град, кој не беше цел на руското бом барди рање околу три недели.

Уште екс пло зии во областа Шевченковски“, напиша градоначалникот Виталиј Кличко на Телеграм.

Амбулантни возила и спасувачи се на терен. Во тек е спасување и евакуација на жителите во две згради“, додаде тој.

Украинската пратеничка Лесија Василенко рече дека биле испукани најмалку осум прое ктили.

Претходно нејзиниот колега пратеник Олексеј Гончаренко изјави дека се лансирани 14 прое ктили.

Во тек е спасув ачка акција за извлекување на лу ѓето кои се заглавени во урнат ините. ИзворПрес24.Видео:

Related Articles