ВИДЕО: Во Хрватска е снимена најдолгата европска змиja, пливала во морето, па се обидела да се качи на чамец

 Breaking News

ВИДЕО: Во Хрватска е снимена најдолгата европска змиja, пливала во морето, па се обидела да се качи на чамец

ВИДЕО: Во Хрватска е снимена најдолгата европска змиja, пливала во морето, па се обидела да се качи на чамец
July 03
06:58 2019

На друштвените мрежи во Хрватска се појави фотографија од змиja која плива во морето и се обидува да се качи на еден чамец на островот Какан. Андреј Симичиќ кој ги проучува влекачите на територијата на Хрватска, врз основа на фотографијата рекол дека станува збор за четирипругаст кравосас, најдолга змија во Европа, која може да порасне и до 2,5 метри, но дека не е отpoвна, пренесува хрватскиот портал Морска.

Related Articles