Вечерва Филипче се огласи повторно со голема бројка на нови случаи на коронавирусот во земјава, ова е листата

 Breaking News

Вечерва Филипче се огласи повторно со голема бројка на нови случаи на коронавирусот во земјава, ова е листата

Вечерва Филипче се огласи повторно со голема бројка на нови случаи на коронавирусот во земјава, ова е листата
November 21
20:35 2020

Вечерва се огласи министерот за Здравство, Венко Филипче преку статус на социјалните мрежи, каде ја објави и статистиката за денес, тој напиша:

Во последните 24 часа се направени 3109 тестирања, а регистрирани се 1182 нови случаи на к ов ид-19 во:

Скопје 544-Куманово 48-Штип 31-Прилеп 50-Тетово 75-Струга 27-Велес 41-Битола 28-Охрид 38-Кавадарци 30-Гостивар 66-Гевгелија 17-Струмица 22-Крива Паланка 8.

Радовиш 8-Крушево 7-Кочани 13-Пробиштип 9-Демир Хисар 3-Македонски Брод 6-Берово 4-Валандово 12-Виница 8-Делчево 4-Свети Николе 6-Кичево 55-Ресен 4-Неготино 18.

По чи н ти се 25 лица, шест пац иенти од Скопје (84, 77, 78, 83, 60 и 59г), четири од Куманово (70, 61, 66 и 77г), еден од Штип (72г), тројца пац иенти од Прилеп (45, 75 и 71г), тројца од Тетово (58, 76 и 59г), двајца од Велес (71 и 88г), еден од Битола (54г), еден од Кавадарци (66г), двајца па иенти од Гостивар (67 и 67г), еден од Струмица (71г) и еден пацие нт од Крушево (86г)..

Денеска Инст итутот за јавно здра вје регист рира 707 оз дравени пацие нти од:

Скопје 375-Куманово 33-Штип 22-Прилеп 46-Тетово 53-Велес 29-Битола 3-Охрид 2-Кавадарци 17-Гостивар 21-Гевгелија 18-Струмица 15-Крива Паланка 1-Радовиш 3-Крушево 2-Кочани 20-Пробиштип 3-Демир Хисар 3-Пехчево 4-Берово 3-Валандово 2-Делчево 3-Кратово 3-Свети Николе 9-Неготино 17.

Досега во земјата се направени вкупно 309.590 тестирања на Ко вид-1 9.

Вкупната бројка на ко вид дијагности цирани во нашата земја од почет окот на епидем ијата изнесува 53631, бројката на оздра вени паци енти е 31659, на п ч ин ати е 1487, а бројот на активни случаи изнесува 20485.

Related Articles