Вечерва Филипче му врати на Мицкоски: Благодарност што ме потсети на ветувањата

 Breaking News

Вечерва Филипче му врати на Мицкоски: Благодарност што ме потсети на ветувањата

Вечерва Филипче му врати на Мицкоски: Благодарност што ме потсети на ветувањата
April 04
18:22 2021

Филипче на фејсбук: Благодарност до Христијан Мицкоски што ме потсети на ветувањата од изборната кампања.

Жално е што секоја прилика Мицкоски ја користи за пласирање л ги, но добро е што ми даде повод со факти да ги побијам овие негови паушални обвинувања.

Ќе го искористам и неговиот хаштаг #ДаНеСеЗаборави

1. #ДаНеСеЗаборави дека основната плата на лекарите специјалисти се зголемени за 40%, на медицинските сестри помеѓу 20% и 23%, на општите лекари за 25% а на здравствени соработници за 15%.Зголемени се и капитациите за матичните лекари.

Сите матични лекари од општа пракса, гинекологија и стоматологија, од 1 октомври 2019 добиваат приближно 15 посто повеќе или 8 денари покачување за капитационен бод.

Мицкоски ова може да го провери со своите сопартијци вработени во здравството.

2 ДаНеСеЗаборавидека најстарата зграда на Интерни клиники после 70 години доби комплетно нов лик.

Реновирани се хируршките сали на Клиниката за ортопедија при ТОАРИЛУЦ. Направена е комплетна реконструкција на операционите сали по сите светски стандарди.

Реновирани се и одделенијата за Дигестивна хирургија, Универзитетската Клиника за хематологија каде целосно беше реновиран Одделот за трансплантација.

Реновирана е Универзитетската Клиника за пластична и реконструктивна хирургија и одделот за интензивно лекување на Универзитетската клиника за неврохирургија во Скопје.

Клиничкиот центар беше локација со најголем неред, а денес Клинички има сосема нов лик.

Решен е проблемот со влезовите и излезите од комплексот, кон градските улици.

Реконструирана и рехабилитирана е постоечката улична мрежа. Создадени се услови за движење на итната медицинска помош и амбулантните возила.

Отворен и пуштен во употреба е и новиот Ургентен центар во Општата болница во Куманово.

Реновиран Центарот за дијабетес при Универзитетската Клиника за ендокринологија.

Реновирана е Службата за Итна медицинска помош во Битола и Службата за Итна медицинска помош во Здравствениот дом во Велес.

Реконструирана е Специјалната болница по хирур – Напиша Филипче на фејсбук:

Related Articles