Вечерва познати се дел од кандидатите за градоначалници на СДСМ

 Breaking News

Вечерва познати се дел од кандидатите за градоначалници на СДСМ

Вечерва познати се дел од кандидатите за градоначалници на СДСМ
July 13
21:21 2021

ТВ 24 објави дел од листата на градоначалници кои ги подготвува СДСМ за локалните избори закажани за втората половина на месец октомври.

За Арачиново кандидат е Миликије Халими, за Бутел Велимир

Смилевски, за Богданци Блаже Шапов, за Валандово Перо Костадинов

за Босилово Зоран Зимбаков, за Вевчани Сашо Јанкоски,

за Виница Ивица Димитров, за Градско Роберт Бешовски,

за Делчево Горан Трајковски, за Демир Капија Лазар Петров,

за Дојран Анго Ангов, за Зелениково Борче Гиевски,

за Карабинци Јордан Насев, за Кисела Вода Филип Темелковски,

за Конче Благој Илиев, за Крушево Томе Христоски, за Маврово Медат

Куртовски, за Лозово Ацо Велковски, од Новаци Љубе Кузманоски,

од Охрид Константин Георгиевски.

Вечерва за ова одлучува највисокото тело на СДСМ.

Потоа треба да се одржи и прес конференција. ИзворПрес24.

Related Articles