Без срам Пендаровски се појави на Охридскиот пливачки маратон, од чие покровителство се откажа, вели Стоилковски

 Breaking News

Без срам Пендаровски се појави на Охридскиот пливачки маратон, од чие покровителство се откажа, вели Стоилковски

Без срам Пендаровски се појави на Охридскиот пливачки маратон, од чие покровителство се откажа, вели Стоилковски
September 10
19:24 2022

Наум Стоилковски, Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, на новинарско прашање кое се однесуваше на објавата на претседателот на Република Македонија,

Стево Пендаровски кој присуствуваше на 35 Охридски пливачки маратон одговори дека срамно е Пендаровски да се појавува на маратонот затоа што тој се криеше и се откажа од покровителство на маратонот.

Стоилковски исто така кажа дека денеска 35 Охридски пливачки маратон се одржува благодарение на општината и градоначалникот, Кирил Пецаков.

Ова е дно, ова е срамно. Стево Пендаровски се криеше и се откажа од покровителство на маратонот,

Стево Пендаровски соопшти дека маратонот нема да се одржи.

35 Охридски пливачки маратон се одржува денеска благодарение само и само на градоначалникот Кирил Пецаков и на општина Охрид.

Еден маратон Стево Пендаровски не е во состојба и не е способен да организира или да поддржи, а не пак да води држава.

Срамно е и недостоинствено Стево Пендаровски денеска да се претставува како покровител на 35 Охридски пливачки маратон“, истакна портпаролот Стоилковски. ИзворПРес24.

Related Articles