АМСМ со известување: Прекин на сообраќајот во двата правци на патниот правец Прилеп – Росоман

 Breaking News

АМСМ со известување: Прекин на сообраќајот во двата правци на патниот правец Прилеп – Росоман

АМСМ со известување: Прекин на сообраќајот во двата правци на патниот правец Прилеп – Росоман
September 13
20:23 2019

ПРЕКИН НА СООБРАЌАЈ: Од 15:40 часот, сообраќајот на патниот правец Прилеп – Росоман е во прекин во двата правци, поради шумски пожар над каменоломот Превој – Плетвар, атар на с.Тројаци кон с.Топлица.

Фотографии од очевидци кои што успеале да го преминат превојот Плетвар пред забраната:

Поради ветрот гасењето се одвива отежнато во текот на ноќва.

Во моментов екипи на ППЕ Прилеп се на терен каде им помагаат и други локални комунални претприатија.

Related Articles