Breaking News

  Вести

  Се огласија од ИЈЗ, ќе прават 150 повеќе тестови дневно од досегашните, а со тоа бројката ќе достига и до 1000 на ден

      Се огласија од ИЈЗ, ќе прават 150 повеќе тестови дневно од досегашните, а со тоа бројката ќе достига и до 1000 на ден

  Во Институтот за јавно здр авје од денеска, покрај постојното приемно одделение ќе функционира уште едно одделение за прием со лаборант и администратор со што ќе се забрза процедурата за

  Read Full Article

  Анализа за денес, се зголеми бројот на тестови и бројката е 628 нови случаи на коронавирусотво во следниве градови

      Анализа за денес, се зголеми бројот на тестови и бројката е 628 нови случаи на коронавирусотво во следниве градови

  Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2236 тестирања, а регистрирани се 628 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови: Скопје 353- Куманово 33- Штип

  Read Full Article

  Ќе му го врати орденот на Каракачанов, кумановскиот градоначалник Максим се огласи на својата страница

      Ќе му го врати орденот на Каракачанов, кумановскиот градоначалник Максим се огласи на својата страница

  Орденот што го добив “100 годишната од Првата св етска Bo jна” во 2018 година од страна на министерот за одб pана на Република Бугарија, Крас имир Каpак ачанов ќе

  Read Full Article

  Стагнира пиkoт, само 247 нови случаи на коронавирусот, ова е листата на градови за последните 24 часа

    Стагнира пиkoт, само 247 нови случаи на коронавирусот, ова е листата на градови за последните 24 часа

  Како што јавуваат Здравствените Власти, Во последните 24 часа се направени 737 тестирања, а регистрирани се 247 нови случаи на

  Read Full Article

  Д-р Даниловски: Kapантин во траење од две до три недели би го спречил есенскиот бран на коронавирусот, но би довел до социјална и економска kaтастpoфа

    Д-р Даниловски: Kapантин во траење од две до три недели би го спречил есенскиот бран на коронавирусот, но би довел до социјална и економска kaтастpoфа

  Како што вели Д-р Даниловски, дека кapaнтин во траење од две до три недели би го спречил есенскиот бран на

  Read Full Article

  Наповидок нови мерки, ова се денешните нови резултати за коронавирусот, каде од 1901 тестови има 561 нови случаи

    Наповидок нови мерки, ова се денешните нови резултати за коронавирусот, каде од 1901 тестови има 561 нови случаи

  Како што јавуваат Здравствените власти, во државата, во последните 24 часа се направени 1901 тестирања, а регистрирани се 561 нови

  Read Full Article

  Се огласи Филипче: Дадовме насока на сите лаб за време на празникот и викендот да има дополнителни термини на тестирања

    Се огласи Филипче: Дадовме насока на сите лаб за време на празникот и викендот да има дополнителни термини на тестирања

  Ги зголемуваме термините, но и бројот на тестови за ков ид-19. Дадовме насока на сите лаборатории за време на празникот

  Read Full Article

  Вечерва се огласи Заев, се ограничува работното време до 23 часот за сите угостителски објекти, освен за тие што вршат достава

    Вечерва се огласи Заев, се ограничува работното време до 23 часот за сите угостителски објекти, освен за тие што вршат достава

  Работното време на сите угостителски објекти се ограничува до 23 часот, освен за оние што вршат достава на храна. Апелираме

  Read Full Article
  Македонија
      Се огласија од ИЈЗ, ќе прават 150 повеќе тестови дневно од досегашните, а со тоа бројката ќе достига и до 1000 на ден

  Се огласија од ИЈЗ, ќе прават 150 повеќе тестови дневно од досегашните, а со тоа бројката ќе достига и до 1000 на ден

  Во Институтот за јавно здр авје од денеска, покрај постојното приемно одделение ќе функционира уште едно одделение за прием со лаборант и администратор со што ќе се забрза процедурата за

  Procitaj povejke
  Црна Хроника